Articles

today in history

In kindred, stories on September 13, 2005 by carinasuyin

An email from Supra dated Saturday, September 13, 2003 πŸ™‚
Really miss her hilarious accounts of life at home now that she has ceased to write as often. STPM looms nearer by the day and the trials are just around the corner. Ganbatte supra-chan!
…..

halo dings,

ehem.

Hari ini dalam sejarah (hehehehe)

kawasan perumahan kita sememangnya satu hutan simpanan yang tidak diiktiraf kerajaan.

PETALING JAYA, Sabtu– Seekor musang/civet cat/raccoon/cerpelai ( i dunno what it is) telah ditemui sedang nyenyak tidur di atas dahan-dahan pokok di luar rumah. Seekor burung gagak yang teramat bising (sepanjang pagi dan petang) telah menarik perhatian mommy untuk memeriksa keadaan di luar rumah. Pada sangkaannya, haiwan tersebut merupakan seekor “dead monkey”… kemudian, setelah melihat bulu haiwan tersebut yang amat gebu, mommy menyangka pula haiwan itu merupakan seekor “dead cat” di atas pokok…. maklumlah, binatang tersebut kelihatan seperti sebiji bola daging yang berbulu lebat…

Bebola tersebut yang berwarna perang kekelabuan dan berbelang hitam telah berjaya tidur nyenyak sepanjang hari walaupun si gagak yang tak berguna itu telah mengadakan konsert promo albumnya yang terbaru, iaitu ” SQUAAAAAWWKKKK” x beberapa billion kali hanya 3 atau 4 kaki dari tempat tidurnya…. tak berguna kerana atas jasanya menambahkan pencemaran bunyi, saya telah dibangunkan tidur pada waktu pagi oleh mommy…

Setelah atah kembali, saya hampir-hampir menelefon spca kerana atah mula mengambil batu dan membalingnya ke arah bebola daging itu. nasib baik… aiming balingan atah tidak begitu tepat… ehehheeheh… Akhir kata, the furball had already disappeared when we came back from church and makan…. atah said it was a nocturnal animal… okay, ini sahaja dari meja editor… saya mau pergi chang chui… proses penapaian hampir selesai… eheheheheheh

Meows,
Suprapolarchan

Advertisements

7 Responses to “today in history”

  1. so after supra gets creative she needs to pangsai? (chang chui is pangsai rite?)

    wah, then when she sit for exam and hafto write karangan means die la… :p

  2. chang chui is hokkien for mandi lah, wei *slaps forehead* πŸ˜›

  3. This is really funny! I like the writings on your blogs.
    BTW, would you be interested to join a book club? Am trying to organize one this Saturday.

  4. Would love to, except that I’m currently based in Singapore till I hand up my thesis :p

  5. hahahaha…

    i’d say the chang chui misunderstanding is even more hilarious!

    your sis in stpm now…ooooo…does she has like a blog or something? i wanna be ‘entertained’ of the home stories as well πŸ˜‰

    i envy you when u said ‘i’m currently based…’. i wonder when will it be, for me to say that πŸ˜›

  6. Hello dearie!!!!

    carina … carina …. carina …

    chi introduced your blog to me..

    alamak rindulah kat ko! (in respect to u being OCBC)

    mcm mana hidup di Singapora? bila nak balik ke Malaysia. aku kat Penang sekarang kerja dengan Actors Studio Greenhall hehehhe come over la 2 Penang boleh p mkn Char Koey teow

    rindunya … rindunya …

    come c my blog http://sentuhanseni.blogspot.com

    oh, by the way, it’s Art here, remmeber me? from theater class? me, the asthmatic guy? hehehehe

  7. reply to lotsachi: nope, she doesn’t blog πŸ˜› sugeo recently did!

    reply to bfp1979: eh eh, Art!! Mestilah ingat πŸ™‚ Alhamdulillah, macam biasalah kat sini… okie set, bila aku pergi Pulau Pinang kelak, kita keluar mamak yeah?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: